Assalamualaikum..

Target:
NINJA KAWASAKI
will be my ride sooner or later.. InsyaAllah :D

MAAF AMAT DIHARAPKAN..
Bw- tidak laju lagi atas sebab2 tertentu. Ada rezeki insyaAllah.

Friday, June 17, 2011

apa ada pada diri aku!

Assalamualaikum.

dah lame aku tak update blog yang kompem2 takde orang pun nak bace entri aku ne kan. yela aku bukan nya reti nak tulis pon.

sebagai makluman korang aku just short the word. aku still a student and stay outside. makne nya aku NR (non-resident) kat UiTM.

so bile aku dah duduk luar, transport pun ade, takde pak guard mak guard. memang best. tapi bab yang tak best tu kene bayar sewa umah, bil elektrik air, petrol. haish memang banyak duit kene pakai.

korang cuba bayang kan tak sampai 3 minggu aku dah habis pakai Rm 1500.
hyperbola la kau! banyak tuh!

ok bukan semua habis pon ade tinggal lagi 50 hengget. ok la tu, tolak deposit umah, yuran, isi minyak, beli barang2 dapur. ok la bukan nya aku habis tuk shopping pon.

tapi sem ni memang banyak bende berlaku. antaranya:

- sebelum aku nak balek kedah aku pergi isi minyak kereta kat petrolnas. aku isi Rm50. ingat nak isi penuh2. rupe2nye memang aku isi penuh2 sampai minyak dalam tank melimpah2. aku kat situ maunye cuak tak ingat. gile la maunye aku terbako kat situ. huwarghhh. naseb baek ade kerete pak cik kat belakang tu tolong aku. dia kate siram ngan air kat tangki tuh. aku dah la pekak labang sikit. aku ingat pak cik tuh gile suruh aku siram air kat tangki minyak yg tak tutup lagi. haha naseb aku tanye balek pak cik tuh. kalo tak tak jalan kut kereta aku. haha benggong. habeh tangan aku bau petrol. aku tak sempat isi habeh minyak tu tangki aku full gile2. rezeki pak cik belakang kereta aku kut sebab dia dah tolong aku.

- tak sampai berape hari aku duk umah sewa tayar kereta aku pecah! PECAH not pancit. naseb baek pecah kat umah kalo tengah jalan maunye aku menonggeng tuko tayar. aku la kalo bab2 tayar ni memang kurang sikit. naseb baek pak cik umah sewa aku ade, dia bawak member dia tukar kan tayar spare. huhu tapi kene tukar tayar baru sebab dah PECAH kan. itu pun bukan sebijik tayar kene tukar dua bijik kau tau tak. gile tak gile. untungla tauke kedai tayar tu dapat duit aku ngan member aku. ( kiteorang tong2 ciket2) tapi aku support lebeh. Rm100 tuh!

- seminggu lepas tayar kereta aku pecah. aku reverse kereta nak masuk porch kat umah sewa aku. aku langgar besi kat tepi pagar umah sewa aku. habeh cover sport rim aku terkepak. tepi pagar tuh siriyes aku tak nampak. time tu memang aku cuak giler. naseb baek budak sebelah rumah sewa aku ade kat luar nampak aku. aku dah la cuak malu pun ade. haha tapi yang best nye aku dapat kenai diaorang. haha ngong.


takat ni je dulu nanti aku kasi tau yang laen2. tapi kan kalo korang perasan aku banyak naseb baek. walaupun ape yang aku kene tu naseb tak baek kan tapi still akan ade penyelesaian nya. haha

bak kate pepatah semua masalah mesti ade penyelesaiannya. kan.

P/s: nanti aku sambung cite aku hampir kene kejar dengan monyet.

nak pi tengok movie. sorang2. :(
mak ngan ayah aku pi dating! haha :D arios.

1 comment:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/