Assalamualaikum..

Target:
NINJA KAWASAKI
will be my ride sooner or later.. InsyaAllah :D

MAAF AMAT DIHARAPKAN..
Bw- tidak laju lagi atas sebab2 tertentu. Ada rezeki insyaAllah.

Tuesday, January 25, 2011

Bila aku kene tangkap basah! xd

*sila abaikan segala kesalahan tatabahasa.. BM memang aku kureng!

Harap termaklum

Entri update : 3.19 am/ 26 jan

Hari isnin..

Hari yang sungguh bebal dan pack buat aku yang bergelar ‘student’.

Hari sebelumnya..

“urghhhh… Aku tak tahan der, besok class pack gile dowh!”

“chill je la beb”

“chill taek kau! Dah la besok class start kul 8. Aku malas gile nak bangun pepagi neh”

“wo..wo bawak2 bersabar beb, class kau sekali seumur sem neh je kan start kul 8 pagi kan?kan?”

“memang la kul 8 pagi tuh sekali seumur sem je tapi yang tak bleh blah class tuh pack sampai petang der.. tuh yang buat aku berangin satu badan neh!”

sambil menahan marah dengan idong kembang… kempis.. kembang balek..kempis..

actually menahan gas kentut daripada keluar! MUAHAHHA :P

alarm: 6.45 pagi (setelah disnoozekan beberapa kali)

[urghhhhh…

jangan pernah kau katakan wo uwohh…

bahawa cinta ku terlarang wo uwohh..

kerna tak ada yang tahu erti cinta yang sesungguhnya

cinta datang dari jiwa wo uwohh…

yang tak mungkin aku hindarkan wo uwohh..]

(bunyik alarm)

‘krohhkrohhh.. ish menatang kemende plak yang berbunyik neh.. potong stim betoi’

Sambil meneyeh2 bijik mate due tiga kali dengan belakang tapak tangan dan mengaru2 celah2 kangkang jari-jemari..

Dan setelah puas megaru2, jari jemari mula meraba2 handset yang berada tidak jauh dari bantal dan memang berada diujung tanduk katil yang hampir2 nak tersungkur ke lantai.

Sementelah handset berjaya diraba dengan rakus , punat off ditekan dengan rakusnya agar dapat mententeramkan subuh yang dingin lagi tangkap basah leleh.

‘huwarghh.. ngantuknye’

Tangan kiri dan kanan terasa ingin meraba2 comforter yang tebal nan empuk kembali untuk mengurangkan dingin subuh yang giat meratah tubuh ini, akan tetapi tiba2 teringat akan kata-kata ustaz kalu tak bangun solat subuh ibarat berselimut dengan kulit babi.

Terus hilang rasa ngantuk yang menghinggap bulu2 mate.

Tanpa membuang waktu, kaki digagahkan jua mencecah lantai dan mula menyarung selipar ke kaki untuk menapak ke toilet bagi mengambil wuduk.

‘warghhh sejuknya air neh’ huhu

Setelah selesai menunaikan solat subuh dua rakaat dan berdoa. Aku mula menyelongkar locker aku yang sekangkang kera.

Selepas itu aku menapak ke meja yang mengantikan iron board.

'jimat fulus tak yah pegi beli iron board' ngeh3


7.00 pagi

Suis iron ditekan dan tombol iron diselaraskan mengikut kesesuaian kain.

Setelah iron panas, aku mula mengiron.

“oi kau tak mandi lagi ke”

rummateku berkata2 dengan vocal yang tinggi.

“jap gi aku mandi ar”

aku balas dengan riak-muke-tak-mandi-setaun

“banyak la jap gi kau tuh… class dah la start kul 8”

bile-dia-dah-start-membebel.

Aku tarik-muncung-itik-lebeh-kurang-sedepa-due

kehkehkeh

Lepas habis mengiron aku blah pegi mandi berkemban.

7.30 pagi

Setelah selesai mandi berkemban, aku menapak balik bilik dek kerana toilet berada di luar kawasan bilik.


‘wah segarnya lepas mandi’ lalala


Aku buka pintu bilik dan aku nampak yang rummate aku dah siap.

“huh awainya kau siap”

Muke-aku-memang-mintak-penampor-sedas

banyak la kau punye awai, dah pukul 7.30 lebeh dah neh”

Muke-tak-puas-hati-dengan-aku! Huhu

“hok aloh baru pukul 7.30.. lek lu”

Tetap-dengan-muke-mintak-penampor-sedas

Deodoren rexona dioles dengan lembut dekat bahagian ketiak dengan penuh konsentrasi agar tidak lari dari kawasan sepatutnya.

Manakala spray rexona dispray ibarat menspray perfume agar ketiak sentiasa segar dengan haruman yang wangi.

‘gile seh! Ayat tak leh blah’ muahahaha

7.40 pagi

Oleh sebab aku terlambat sekentut due.

Rummate + classmate aku meninggalkan aku sendirian.

Huhu. Sadis sekali aku rasakan tika itu.

Tetapi tidak mengapa kerana terdapat seketul cendol yang akan menemani daku.

7.45 pagi

Tengah terkial2 bersiap…

….

….

….

….

….

yezz.. Dah siap!

7.50 pagi

Setia menunggu si cendol…

Menunggu…

….

7.55 pagi

Still *tercanggak-banggak…

….

Kaki mula menapak..

Satu langkah..

Due..

Tige..

4..5…6…7..

What the tutttt… dengan mulut ternganga sebesar2 yang mungkin!

Bilik gelap

Ini bermakna…

Adakah O.V.E.R.S.L.E.P.T. ??

‘tuttut..tuttutt..tutt….’ calling2

“weh aku baru bangunnn”

Suara-macam-cendol-bangun-tido

“hah..”

Terkejut-yang-dah-dijangka-kan

‘Aku dah agak dah’

“handset aku mati.. takde bateri.. huhu camner neh”

haiseh-cendol-basi-neh

Bla…bla.. bla…


Ish senang citer aku shortkan story je lah..

‘eleh kau nak cover kan.. sebab kau tak dah ingat dialog’

‘oi agak2 laa weh’

Si cendol neh teroverslept so aku yang sedari tadi tercanggak-banggak cam tunggul terpaksa la menapak ke class sorang2.

Naseb baek class dekat aje dengan kolej kalu tak maunya pecah lemak2 degil kat badan aku neh akibat menapak pegi class laju2.

Seh!

p/s : -lambat pegi class dah sebati dalam darah daging aku.. ALAP

“small matter der!”

-ponteng class aku sedang berjinak2.. muahahaha :D

so kene belaja prepare surat rasmi ponteng kelas… ngeh3

*tercanggak-banggak= menunggu/ tunggu


kepada cendol – jangan buat entri pasai aku! ( ini amaran bukan ugutan)

Q- jangan mare2 aku..

10 comments:

Amiey White said...

tajuk dia gempak T________T

CuteOven said...

jgn ponteng....jgn ponteng
teruskan perjalanan...
selamat belajar...

shah amirul said...

tajuk entry mengatasi isi entry.aha

Atsuko Ichirou said...

hahahaa...
padan muke minah tangge tunggu lelame...
wawawaaa

adil sunbae said...

Amiey white: skali skala tak salah. muahahaha :D

adil sunbae said...

cuteoven: b'gantung pd keadaan..muahahaha :D

adil sunbae said...

shah amirul: biase der! hehe :D

adil sunbae said...

cendol: bonggok! :P

Shidy said...

relax la bro...nnt jd biase la bile slalu praktik ilmu ponteng..hak3

adil sunbae said...

shidy: yup praktik makes perfect! ngaaa :D